2 Nisan 2009 Perşembe

Amme hizmeti(m.i.m)

Çok uzun zaman önce bir mim göndermişti bana sevgili antepian... Konusu hatırladığım kadarıyla müzik adına eskilerde kalmış güzellikleri ortaya çıkarmak idi. Ben müzik konusunda kendi dönemim dışına pek çıkmadığım için bunu ertelemiş idim. Fakat aradan epey zaman geçince işin ucunu bir yerden tutalım dedik ve baktık bakındık, indirdik bir şeyleri, dinledik:) Ortaya birkaç isim çıktı ve onların dinleyip de kendi çapımda hoşuma giden şarkılarına yer vermeye çalıştım. İşte tüm bu uğraşlarım da benim "amme hizmetim" olmuş oldu.


Grup Çığrışım
Punk Rock’un temsilcisi olarak bilinen grup.70 yıllara mal olmuşlar. En bilinen şarkıları “salak” isimini taşımakla birlikte oldukça eğlenceli sayılabilecek sözleri var:

“hergün eve geldi durdu
dedikodu aşkın sonu salak

baba duydu ana duydu
biliyordum sonu buydu salak!” gibi bir örnek versek yeterli olur sanırım:))





Mavi Işıklar
64 yılında kurulmuş bu grup. Tesadüfen karşıma çıktı ve dinleyebildiğim iki şarkısından birini çok keyifli bulduğumdan buraya eklemeyi uygun gördüm. Biyografilere bakarken grubun pijamayla şarkı söyleme, yatak odalarını sahneye getirme gibi ilginçliklere imza attığından söz etmişler, ilginç bulunmuşlar bundan dolayıdır ki...













Ersen ve Dadaşlar
Kendileri “Anadolu rock”un öncülerinden sayılmakta birlikte, en parlak dönemlerini 70’li yıllarda yaşamışlar(rock müzik açısından) Akla ziyan şarkılarından birkaçını sayacak olursak “Geçti bor’un pazarı sür eşeği Niğde’ye, Kozan Dağı,Yedin Beni, Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm,aman tertip…” diye sıralayabiliriz. Ben grubu daha iyi tanıtmak adına aralarından “Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm” şarkısını seçtim. Sözleri Karacaoğlan’a ait imiş:)


Son olarak bir Ayten Alpman şarkısına yer vermek istiyorum. Ayten Alpman diğer gruplara nazaran tanınmış biridir, birçok şarkısını biliriz, severiz, filmlerde duydukça eğleniriz falan filan… Ben daha önce duymadığım, bu mim vasıtasıyla öğrendiğim bir şarkısına yer vermek istiyorum. Şarkımızın ismi “Birazcık umut” Ben pek sevdim:)


Mimi sRkn ve Besimi ye pasladım gitti:)) İsterler ise istedikleri bir zaman bir amme hizmeti yapabilirler:)

4 yorum:

buraneros dedi ki...

Asıl starı bulamamışsın,bakalım bulan olacak mı:))Üstelik dünyada kült kabul edilen bir albümün sahibi; Amazon.com da albümü satılan bir Türk:))Bu kadar ipucu yeter mi?:)))

DontHurtMe dedi ki...

Barış Manço gelmişti aklıma, büyük bir eksiklik..

Ama bu çalışma çok güzel, gerçekten.
Tebriklerimi sunarım.

a. dedi ki...

Bilinmeyen insanları ön plana çekmeye çalıştım aslında:)

AyDi şeker dedi ki...

ya bir de küçük kız vardı

küçük kız küçük kız söyle bize nerdesin die sözleri vardı onu kim soluyordu hatırlayamadım