28 Eylül 2009 Pazartesi

Bir taşla iki kuş

Sevmiyorum güneş gözlüklerini. Kaşlarım çatılsın, iki kaşımın orta yerinde çizgiler olsun. Boyum kısa benim, hala lise öğrencisi muamelesi görüyorum. Bir kaş çatıklığı yaşlandırır mı beni?

Emin değilim, belki evet, gözleri görmek istiyorum. Belki hayır, karşıyım yüzün ortasında insana ait olmayan bir cisme. Belki evet ya da hayır, sevmiyorum bir cismin insanın aynadaki görüntüsünü değiştirmesini. Güneş gözlüğü büyüteç gibidir, insan onu takınca, kendini dev aynasında görmeye başlar.

Haydi x, gel de güneş gözlüğü takalım, güneş olmasına gerek yok, bir fotograf çekinsek yeter. Hatta dışarı da neymiş, bizim tavanlar camdan, evin orta yerinden verelim pozları.

* * *
İşte ister inanılsın ister inanılmasın, kelimelerin de var güneş gözlüğü. Bazen bir şeyi anlatıverecekken, samimiyetsiz bir görüntü içerisine giriyorlar. Yazıyorum ama olmuyor, içime sinmiyor. Süslemiş püslemişler kendilerini, benim hislerimi anlatmıyor.

Bazen sırf bu yüzden susuyorum.


~söz meclisten dışarda

6 yorum:

beenmaya dedi ki...

kelimelerin güneş gözülüğü ha sevdim bu tanımı...

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

başlıktaki taş güneş gözlüğü için mi :) ?

ben de takmıyorum ama rahatsız olursam, 'noluur çıkaar!' demem yetiyor :)

o 'meclis'i tahmin edebilir miyim :p

kapalııı dedi ki...

araç olan bir nesneyi amaç haline getirmediği sürece her cismin faydası vardır bir yerde,,,
niyet temiz olsun da ;]
varsın koca gözlük taksın,,,
ha amaç halinde takan meclisin gözlerini görmeyi de zaten arzulamam, bırak taksın ;]

Adsız dedi ki...

Güneş gözlüklerinden nefret ediyorum. Bir maske gibi insanın yüzündeki ifadeyi değiştiriyorlar. Ama güneş gözlüğü kullanıyorum, çünkü mecburum. Sarışınsanız beni daha iyi anlarsınız. Güneşli havalarda gözümü açmam imkansız oluyor, önümü bile göremiyorum :(

Selin dedi ki...

Kapalı mekanda birbirimizle konuşurken çıkarsınlar bir zahmet, orada güneş yok ki.. Ayrıca gözlük camlarındaki yansımamla konuşmaktan hoşlanmıyorum, adamın nereye baktığını göremiyorum tek gördüğüm kendi yansımam... :-/

tahtaKukla dedi ki...

güneş gözlüğü göz sağlığı için kim ne derse desin gerekli kuzum.
hem artık cam kaliteleri çok farklı konuşurken göz temasını engellemiyor gözlükler.
ben aynadaki görüntüyü değiştirdiğini de düşünmüyorum,çünkü çoğunluk gibi aynadaki görüntümü değiştirmek için takmıyorum efendim o mereti.

aynı paralellikte kelimeler için de değişmez yorumum gerekli olduğunda onlar da güneş gözlüğü takabilirler bu taşıdıkları anlamı bazen daha da derinleştirebilir ve bu demek değildir ki samimiyetsizdir:x