30 Aralık 2012 Pazar

2012 Anime Yıllığı

2012'de izlediğim şeylerden bir demet sunayım dedim ama animeye gömülmüş olduğumdan yapacağım liste böyle bir şey oldu işte:

Bakuman 



Bu yıl izlediğim animeler içerisinde birinciliğe koşan bir anime Bakuman. Mangaka olmaya karar veren iki sevilesi karaktere sahip. Bu manga çizme, animeye uyarlanma gibi süreçlerin nasıl işlediğiyle ilgili oldukça doyurucu bilgiler içerdiğinden en başta ilgimi çekmişti. Ama sonradan eklenen yeni karakterlerle birlikte -özellikle Niizuma Eiji- bağımlılık yaptı diyebilirim. İkinci sezon ilkine kıyasla daha iyi olmakla birlikte, şu an üçüncü sezonu yayınlanmakta. 

Tüm yaz evde "Bakumaaan" diye koşturdu beni, daha ne diyeyim.

Sakamichi no Apollon



Başlarken hiç bu kadar iyi bir seri beklemiyordum, bu da yılın itirafı olsun haydi. Drama, müzik, romantizm her şeyden biraz var bunda. Özellikle drama dozu tam kıvamındaydı. Müzikli olması sürpriz oldu doğrusu ama çok da iyi oldu. Cazla aramın git gide iyileştiği şu yıllarda Nodame Cantabile'den sonra en sevdiğim müzik temalı anime de budur şimdilik. 

Bu arada "Slice of life" candır.


Great Teacher Onizuka



Her yerde ismi görülebilecek bir seri GTO, myanimelistte birçok kişinin ilk beşindedir mesela. Bunu bu kadar sevilesi yapan neymiş diyerek başlamıştım. İlk başlarda olmasa da sonradan epey sardı. Seriyi tamamlamamama rağmen bu listede bulunsun istedim. Onizuka gibi müthiş bir karakter bu listeye dahil olmalıydı.  İsmini görünce gülümsüyorum, gerisini siz anlayın! 

Pek keyifli, pek...

Code Geass - Hangyaku no Lelouch



Gelelim en iyilerden bir başkasına. Bu yıl izlediğim animelerin içerisinde belki de başı çeken budur. Akıl oyunlarıyla örülü, konusu ilginç, karakterleri -Lelouch!- harika işte öyle, ben çok sevdim. Death Note gibi, sonu onun gibi hayal kırıklığı yaratmayan türden. Keşke yeni başlayacak (ya da başlamış olan -haberim yok) üçüncü sezonu aynı karakterlerle devam etseydi...

Higashi no Eden



Bu animeyi çok çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama listeye koymasam da olmayacak gibi geldi. Çünkü iyi bir anime. İnsanı hemen sarıyor, bir günde izledim sanırım, sonra hatta hemen filmlerini indirmeye koyulmuştum... Bakınca çok sevmişim gibi ama bir şey eksikti içerisinde. Bölüm sayısı az olduğu için böyle düşünüyor da olabilirim. Daha derinleştirilebilirdi, draması biraz artırılabilirdi...vs. Ama gizemli, kendini yavaş yavaş açan hikayelerden, merak ettiriyor.


Peach Girl



Tamamen sıkıntıdan başlamıştım bunu izlemeye. Kapağına bakarak da pek bir umutlu değildim, vakit geçsin diyordum. Sonra Nana gibi, Bokura ga Ita gibi bir şey çıktı. Boğazı düğümleyen cinsten... Artık canım shoujo tarzında izlemek istediğinde Suzuka, Special A gibi serilere bakınmıyorum. Biraz gerçekçi olsun istiyorum, hep bunlardan... Hep.

Bu yıllık bu kadar,
kalın sağlıcakla efendiler.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne zamandir yeni bir animeye baslayayim diyordum. Senin yaziyi okudum sevindim. Yalniz birine death note gibi demissin ama yeni sezon falan yazmissin. Bana boyle 1 veya en fazla 2 sezonluk kisa bir sey lazim. Ne onerirsin?

a. dedi ki...

Nasıl animeleri sevdiğin önemli. Death Note'u sevdiysen Code Geass'ı öneririm. Çok iyi bir anime. Yeni sezonu çıktı ama konusu ve kişileri farklı olucakmış. İlk iki sezon ayrı bir hikaye. Onu izlemeni tavsiye ederim. Yok daha kısa bir şey olsun dersen Higashi no Eden tek sezon, yaklaşık 12 bölüm vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bunlar yakın türler olduğu için yazdım. Başka türler seviyorsan yeni önerilerle gelebilirim.

in flames dedi ki...

O kadar yazmışsın, bende çok heveslendim izlemeye ama acaba nerden izliyorsun desem ? :)

a. dedi ki...

ben indirip izliyorum hep :)

in flames dedi ki...

peki teşekkürleeer :)