13 Nisan 2009 Pazartesi

Sevemedim blog seni! (m.i.m)

Finduilas hanım mim yollamış.(Bir diğer mim aklımda!) Demiş ki ne demiş?
''Bloglardaki nefret ettiğin şeyler neler?" demiş. Çok güzel demiş. "Söyle de rahatla sen de" demiş.
...miş...miş...miş...

Ben de dedim ki...(teşekkürlerimi sunduktan az biraz sonra)

#Yazma dilini konuşma diliyle karıştıran,hatta dilini ayarlayamayan blogları sevmiyorum. Küfreden, Türkçe'yi katledercesine kullanan bloglar bana göre değil. Tamam arada sırada kullanırsın havan değişir ama her daim her daim... Ben öyle insanları sevmiyorum ki bloglarını seveyim:p

#Bol reklamlı blogları sevmiyorum. Dikkatimi fena halde dağıtıyorlar ve sanki para kazanma amaçlı yapılmış samimiyetten uzaklarmış gibi geliyor.
#Temaları çok renkli oldu mu bak o da olmuyor. Hatta öyle bloglar var ki yazı renkli tema renkli, resimler var renkli...Göz var nizam ..?

#Kişisel blogları okumak güzel ama çok da kişisel olmamalı. Her şeyini ortaya döken, artık yaşantısı "ortalık malı" olan(çok mu ağır oldu?) bloglar da itici geliyor bana. Ben o kadar dahil olmak istemiyorum belki de tanımadığım insanların hayatına. Sanki bir "mahrem"lik olmalı. Bir yerde durulmalı...

#Herkesi izlemesine alıp izleyici sayısını artırma amacı güden blogları sevmiyorum.

#Yoruma kapalı bloglardan hoşlanmıyorum, nefret değil ama insanın yorum yapası geliyor di mi ama?:P

#Kendi resimlerini oraya buraya koyan, "işte,işte yazan bu hatun!" dercesine gözümüze sokan bloglardan haz etmiyorum.Ben yazılarını seviyorum, onları okumayı, abartırcasına seni görmeyi değil...Amaç yazmak idi kendini sergilemek değil.

#Açılır açılmaz sert bir müzikle karşılanmayı sevsem de iş okumaya geçince kafamı yoran, sözleri dikkatimi dağıtan müzikli blogları sevmiyorum. Klasik olursa ne ala...

#Her yazısının altına ismini yazan blogları sevmiyorum. Zaten "yazan" diye bir özellik mevcut, bir daha yazınca pekiştirilmiş oluyor ki gereksiz...

Konu buna odaklı olunca aklıma ne geliyorsa yazdım. Hepsinden nefret etmiyorum. Bazı şeyleri bazı yazarlar için göz ardı da edebiliyorum hatta. Mesela okumayı seviyorsam ama müziğini sevmiyorsam, susturup devam ediyorum okumaya...Ama bunların pek çoğunu içeriğinde barındırabilen bloglar var, işte onlardan şiddetle kaçınıyorum:)

Heh içimizi de döktük, rast gele!

Mimi MiScHiEF isterse alsın götürsün evine:)

5 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Renkli bloglar okunabilme açısından hakikaten zor oluyor.

Reklam konusuda bana tuhaf geliyor zaten :D

Küfür kullanan bloglarıda pek takip etmiyorum. Elbette bnede günlük hayatımda bazen küfür kullanıyorum ama blog gibi bir oluşumda bana gereksiz geliyor.

Hamamböceği dedi ki...

"#Yazma dilini konuşma diliyle karıştıran,hatta dilini ayarlayamayan blogları sevmiyorum. Küfreden, Türkçe'yi katledercesine kullanan bloglar bana göre değil. Tamam arada sırada kullanırsın havan değişir ama her daim her daim... Ben öyle insanları sevmiyorum ki bloglarını seveyim:p"

aha bu kişi aynı benim, blog da aynı benim blogum xD ama sev beni, nefret etme benden *.*

Canan dedi ki...

aa mim yaşasın :P teşekkürler yazarım birazdan :)

a. dedi ki...

@cartmantr
O yüzden takip ediyorum seni ve senin gibileri ya:P Şaşmamalı...
Sen de mimlendin dök içini bakalım, yorumda falan paklanmıyor insan:P

@hamamböceği
Yazının sonlarında dediğim gibi göz ardı edebildiğim bloglar oluyor.
Tamam sen de onlardan ol, seveyim seni:))
Hatta kendi blogundaki bir şeyi fark edip benim sert cümlelerimden kendine pay çıkardığın için sevdim bile:) Hatta "bak bu özelliği sevmiyormuş, hıh, ben de onunkini sevmiyorum!" demediğin için(ki birçokları der bunu) de sevdim seni.Hemen fantastik insanlarımın içine dahil edeyim:)

@canan
Ben yorum yazana kadar yazmış bulundun, teşekkürler:)

The Metonian dedi ki...

genelde aynı şeylerden nefret ediyoruz. ama olsun ben de aynı şeyleri yazayım da bunları yapmasınlar :D