23 Haziran 2009 Salı

Çapraza karışık



*
Sigara kullanmayan biri olarak içinde "sigara" kelimesi geçen şarkıları daha fazla sevmem oldukça tuhaf geliyor bana evet. "Hatta bir sigara olsa da içsem" düşüncesi "çikolata yemek" kadar hoş geliyor kulağıma. "Seni düşünürken içtiğim sigarayı korkarım ben söndürmeye..." " Bir sigara yak oğlan bana ver" "Sigaramı yaksam boğulsak beraber" "Sigaramın dumanına sarsam saklasam seni"
"Sigaramda duman karanlığım biterken" "Ellerim tütün kokar gecelerde" "Gecenin bir yarısı son sigarama dökülür çayım"... gibi uzayıp giden bir listedir bu şarkılar. Sigara çok itici bir şey olsa da şarkılara girince bir başka oluyor gibime geliyor.

*
Birkaç haftadır Masumiyet Müzesi adlı kitap elimde ama sürünmüyor(sahiden) Kitapta en çok "Kemal" karakteri ile haşır neşir olduğumuzdan ve her şeyi onun ağzından dinlediğimden ve daha birçok sebepten onu bizden biri gibi görmeye başladım ve okuyup da bitireyim yerine her gün azar azar yeter dozda almayı uygun görüyorum. Kitap beni şaşırtıp bambaşka bir yola girdiği için sevgimi de kazanmak üzere. Bir de çok okuyunca iyice uyuma problemi çekiyorum, uyku uyanıklık arasında Kemalle birlikte müze için eşya topluyoruz.

*Bugün yağmur yağdı biraz, sevindim. Yazları şöyle haftada bir yağmur yağsa o mevsimi de bağrıma basabileceğimi sanıyorum.

*Friday i'm in love şarkısından bahsetmiştim, az evvel dinleyince Chuck'un sezon sonu bölümünde şarkıyı dinlediğimiz aklıma geldi ve yine Chuck krizim tuttu.

*Kardeşimi az evvel "Sen yoksun, kokun yok..." diye Zardanadam şarkısının büyük çoğunluğunu söyler bulduğum için şaşkınım ama sevindim de. Ben hep böyle son seste bir şeyler dinliyeyim de rap'ten daha güzel müziklerin olabildiği gerçeğini kabullensin.(çok kötüyüm evet)

*
Bugünün Cuma ya da Cumartesi olduğunu zannedip sevineceğim geliyor, aslında bugün aynı bir "Cuma" günü...Ama hiçbir günün fark etmediği bir tatil dönemindeyim.

*
Esra Erol'la "eğlence" programı da tatile girdiği için üzülüyorum. Memleketten insan manzaraları konu başlıklı bir yazı bile yazabilirdim. Ama sahiden komikti.

*
'Sahiden' sahiden güzel kelime değil mi?

*Yaprak dökümü, dökmek üzere yeni yaprak edineceği döneme girdi ama bence bahar ayları daha uygun olurdu bunun için. Vakit bol olunca çarşamba günlerini ailecek tv başında geçirişimizi seviyordum oysa...Bir de izlemek için "Hadi açın da yaprak dökelim" ifadesini kullanışımızı...

*
Yeni diziler çıkacak bakın demedi demeyin! Deniz-kum-güneş-mayo-komikleşmeye çalışan suratlar-salak kızlar-çapkın erkekler yedilisinden oluşacak bu diziler. Pembe dizilere ingilizcede "sabun köpüğü" anlamına gelen "soap opera" denir ya (öyle hatırlıyorum) işte bunlar da sabun köpüğünün köpüğü kadar gelip geçici olacaklar.

*
Prison break, Chuck ve Gossip girl'ü bitiren biri olarak kalan lost bölümlerini izleyip yeni bir dizi bulmalıyım. The tudors a başladım lakin ı-ıh, sarmıyor.

*Prison Break demişken neden The Final Break diye ayrı bir şey yapmışlar aklım almıyor.Onu da araya sıkıştırabilirdiniz değil mi? Bir de T-bag'imiz Heroes a geçiyormuş, Heroes'a devam mı etsem ne?

*Yazma isteği dedim ya böyle şeyleri yazabiliyorum halen.

*Ankara'yı özledim.

*Bir mim gelse de yazsak.

*
melankolikdeli'ye isteklerimi kırmadığı için teşekkür ederim. Canan ve antepian'ın bloglarına dönmeleri rica olunur. Alın bir de burdan yakın:P (blog denetleme hizmeti müdiresi)

*
Başlık bir espridir domates fırlatmamanız rica olunur.

11 yorum:

Vladimir dedi ki...

Ben de sigara içmem ama sezen aksu / özdemir erdoğan "yak bir sigara" şarkısını çok severim .. :))

Adsız dedi ki...

ne güzel yazmıssın canım.bende bır mım var.cevaplarsan sevınırım o zaman.

Finduilas dedi ki...

o yeni çıkacak diziler eylül gelince biterler hep, sezonluk. =P Heroes'a devam!

The Metonian dedi ki...

* Başlık benim "ortaya karışık"a gönderme mi :p Rica ederim bu arada, yazmak bana da iyi geldi (:

* Şebnem Ferah - Sigara. tek geçerim.

* Yeni dizi önerisi : Dexter. Azıcık kanlı bıçaklı ama olsun :D

* Prison Break finali, 4. sezonun toplamından daha güzel olmuştu. Kadınlar hapishanesi bir sezonluk hikaye barındırıyordu. Acele bitirmişler. Zaten 1. sezon sonrası düşüşe geçen bir diziydi.

* Yaz dizileri yerine adam gibi film verseler reyting yapacaklar. Ben mi öğreteyim yahu !

a. dedi ki...

@Vladimir
Yalnız değilim:))Ama güzel ya...

@Dolunay
Aaa güzel olur en yakın zamanda arayıp buluyım:D

@Finduilas
Bitsin zaten, acele davransızlar mümkünse:D
Heroes'un son sezonu vardı zaten başlarım galiba. Her şey T-bag için:P

Adsız dedi ki...

NipTuck'ı öneririm; Lost'tan sonra severek izlediğim ve beni bağımlı kılan tek diziydi. :D

a. dedi ki...

@Melankolikdeli
*Senin değil ya tahmn edemediğin kadar çok blog bu başlığı kullanıyor:D Hoş ta oluyor içerik için. Ben de yazacaktım sonra vazgeçtim değişiklik olsun dedim:D
Yazmak iyidir yahu!

*Şebnem iyidir. Aklıma geldi de benim aradığım hava o şarkıda yoktu. O şarkıyı sevme nedenim içinde sigara geçmesi değil:)

*"Dexter" Aklımda da emin değilim 8-)

* Ben hep keyif aldım gerçi...Uzatsalar harika olabilirdi tabii...

*Sen bir kulaklarını bük, adam olmayacaklar:D

CaRtMaNtR dedi ki...

Final Break çok tırt bir final gibime geldi.

Chuck için gelecek sezon bütçesi çok kısılacak diyorlar ama gerçek olmayacağını umuyorum.

Bu arada tatil lafını duyunca bile bir tuhaf oluyorum.

Evren dedi ki...

haha mim istemişsin ya: acilen gönderdim valla :)
bi de sigara içmeyen biri olarak benim yazılarımda sürekli sigara içen kadın karakterler olması ne anlama geliyor acaba :)

a. dedi ki...

@Sersang
Ya onun hakkında değişik şeyler duydum ama öyle diyorsan öyledir. Bunu da yazalım bir kenara,teşekkürler:)

@Cartmantr
Chuck ya! Ben de öyle umayım:)

Tatil gelir ya, bir aylık izin falan yok mu?

@Evren
Oley mim:D Teşkkürler:)
Sigaranın fikri güzel galiba:)

Azura dedi ki...

*Dexter'i tek geçerim dizilerden. Bence kesinlikle izlemelisin.

*Sigaradan hiç hoşlanmam şarkılarda da itici bulurum her nasılsa ama enteresan bi durummuş gerçekten. :D

*Yaprak dökümü'nün finali tam bi bomba mı desem fiyasko mu desem bilemedim. Bu Ferhunde ne şirret bi karakterdir yarebbim! Keşke dozunda bıraksalarmış diziyi, romanındaki gibi..

*Bence başlığın çok iyi olmuş! ;)