6 Haziran 2010 Pazar

Kim Olduğunu Biliyorum!



Feysbuk gençliği, emolar, Türk dizileri -bilhassa Aşk-ı Memnu- , ünlüler, özentiler...vs vs vs

Konu kalmadı konuşacak artık. Ben sıkıldım bu insanlarla, programlarla dalga geçilmesinden, insanlar bıkmadı. En güzel sizin izlediğiniz, sizin saç stiliniz, sizin çocukluğunuz, sizin feysbuk resimleriniz, sizin hayranı olduğunuz kitle. Anladım, anladık, anladılar bence. Ve dalga geçince, onları günyüzüne çıkarınca hiç de havalı olmuyorsun, bunu biliyor muydun? Demek onlar senin ilgi alanına öyle çok giriyor ki, orda burda şurda paylaşmaktan haz alıyorsun.

Ya da Türkiye'de yaşamıyorsun sen. Benim çıkarttığım sonuç bir de bu. Aşk-ı Memnu kaç zamandır gösterimde? Emolar desen gırla... Feysbuk birkaç yıldır çok ünlü. Yani bu kadar uzun süre sonra halen onlarla dalga geçiyor olman, gördüğün her şeye - sanki onu ilk defa görüyormuş gibi- tepki vermen acayip değil mi? Bu, her gün gördüğün caddeye "aaa caddee, aha aha aha" demek kadar absürt bir şey.

Ve paylaşılan filmler: Eternal Sunshine of the Spotless Mind ve Fight Club (en çok bunları görüyorum). Bu filmleri sevmeyen yok. Bunları sevince sen de "o çevre" den olmuyorsun. Diyelim ki oldun. Noldu? Başın göğe mi erdi? İki film sevdin, herkesin tepki koyduğu bir şeye sen de bağıra çağıra tepki koydun diye mi oldu şimdi bu? Aa, vallahi inanmam, tuhaf şey!

Ben normalde böyle şeyler yazmam, bana ne ki? Sahiden de bana ne? Ama artık "bana" oldu, "bana". Görmekten sıkıldım. Birileri sizin havalı olmadığınızın farkında, bilesiniz diye şey ettim.

Bu kadar.

8 yorum:

StummScream dedi ki...

Birbirinin kopyası olan insanlar mı bunlardan bahsedicek?

a. dedi ki...

Mütemadiyen bahsediyorlar ki bence de farklı değiller.

StummScream dedi ki...

Kesinlikle, tek amaç popüler olmak, egolar.

Finduilas dedi ki...

Eternal Sunshine of the Spotless Mind 'dan tiksindim artık sayelerinde.

a. dedi ki...

Defalarca izleyip tiksinmeyeceğin filmlerden böylece tiksindiriyorlar:S:S:S

Adsız dedi ki...

harika bir yazı olmuş anoktanur insanların kümeleşmesinin farklı bir noktasını(x'i diyelim) yakalamışsın;çok etkilendim...ifadeler bazen slogan vari,ve anti-x'e sevk ederek karşıt kümeleşmeye eğilimi artırsa da çok başarılı buldum.tebrik ederim :)

a. dedi ki...

Ve bu da ilginç bir yorum:)
Ve teşekkür edebilirim sanırım:)

mgntwmn dedi ki...

hepimizin zaman zaman hissettiği şeyler, ama yine de yaptığımız şeyler. uzaktan baktıkça daha saçmalaşır ya herşey... insanları bir gruba ait olmak istedikleri için suçlayamayız. kümeler hep varolacak. hep kümeleşeceğiz. şiir severler, x filmini severler, bilmemneden çok hoşlananlar. biriyle tanıştığımızda sohbetin devam etmesi ya da etmemesini ortak ilgi alanları belirlemez mi genelde. aslında internet iletişimleri normal hayattaki iletişimlerin önüne geçtiğinde daha çok yaşıyoruz bu rahatsızlığı. neyse kız ya kız. bana ne oluyorsa:)