21 Haziran 2010 Pazartesi

Test Etti Onayladı

Uzun zamandır msn testlerine dadanmamıştık. Bir bakalım bakalım dedim bugün, dikkatimi çeken üç dört test şöyle, sonuçlar böyle, vesaire...
(Linkler başlıklarda saklı, yapmak isteyen olursa tıklasın)

Hangi Dili Öğrenmeliymişim?

Fransızca

Şıkır şıkırsınız. Romantizminize kibir karışmış. Konuşurken sesiniz gırtlağa yakın bir yerden çıkıyor. Çünkü sözcüklerinizi önce ağız boşluğunuzda adeta fırında bir ekmeğin pişmesi gibi ısıtıyorsunuz. Bütün bir Avrupa, yetmezmiş gibi Afrika’nın kuzeyi... Hikayeniz birbirine iki nehrin kıyısı kadar yakın aynı nehrin derinliği kadar uzak kaynaklardan besleniyor. Fransızca öğrenmelisiniz elbette. Bunca farkındalık kendine estetik bir ifade bulmalı.


Ben de öğrenmeyi çok istiyordum. İsabet oldu:)) Tabii kuru kuruya öğrenmek olmaz, oralara gitmeyi de çok istiyorum...


İçimdeki Çocuk Kaç Yaşında?

9-12 yaş grubu

Hayatla rekabet içinde bir çocuk var içinizde. Bir yanı bir an önce büyümek istiyor, öbür yanı çocukluğun avantajlarını terk etmekten imtina ediyor. İkisi arasında bocalamaya daha yeni başlamış. Ama bocalama oyununu kurallarına göre oynaması gerektiğinin de farkında. Bağımsızlaşıyor, tek başına hareket etmeyi, derdini sözcüklerle anlatmayı ve ağlamamayı öğreniyor. Bütün bunları çok hızlı yapıyor.

Sanırım uygun bir yaşta...

Günün Hangi Saatleri Benim?

Gece

Vampirlerle aynı soydan geldiğinizi söylesek ne dersiniz? Gün ışığında çalışmak sizin için bir işkence gibi. Zaten çok azını yakaladığınız o saatleri dışarıda geçirmeyi tercih ediyorsunuz. Başkaları yaşarken çalışmak zulüm gibi geliyor. Herkes uyusun ve dünyayı kendi istediğiniz gibi düzenledikten sonra karanlığın kör noktalarına bakarak çalışın istiyorsunuz. Hayal gücünüz her şeyi fazlasıyla aydınlatan ışığa isyan ediyor. Karanlığı seviyorsunuz, çünkü görünmeyeni yeniden şekillendirmek sizin için çok daha kolay. Tipik bir gece insanısınız.

Bu testi neden yaptım bilmiyorum. Sanırım emin olduğum şeyi tescillemekti amacım. Bunu annemlere de okutmalıyım:D


Hangi Komik Canavarmışım?

Godzilla

Sinemalardaki ilk gelişkin hayali canavar ya da mutant örneğisiniz. İlk kez 1954’te Ishiro Honda tarafından Japonya’da beyaz perdeye resmedildiniz. Açıkçası bir ilk canavar olarak pek de korkutucu sayılmazsınız. Biraz büyükçe görünüyorsunuz ama onun da stüdyo işi olduğu belli. Ne kadar ürkütücü olmaya çalışırsanız çalışın, gerçek bir tehlike hissi vermiyorsunuz. Çünkü aslında içinizde kötülük yok. Arada bir öfkelenmeniz de tamamen kendi korkularınızdan kaynaklanıyor. Onları yoluna koyduğunuzda, mesela diğer mutantlar yolunuzdan çekildiklerinde büyüklüğünüz kimseye zarar veremeyecek kadar ehlileşiyor. Unutmadan… Aynı zamanda şakacı da bir kişiliğe sahipsiniz… O yüzden sizden vazgeçilemiyor…

Böyle bir testi neden yaptığım konusunda bir fikrim yok.
Ya da var: can sıkıntısı!

6 yorum:

Selin dedi ki...

Öğretmen lazım mıydı abla :P

Selin dedi ki...

bak bana da bunu söyledi:

Arapça
Geçmişinizde asalet var. Hayatınız da sözcükleriniz gibi içten bükümlü. Bakışınız Samarra Kulesi’ni hatırlatıyor. Bir tek bulunduğunuz yerden zirveyi görebilirsiniz. Anlattığınız hikayeleri çoğu zaman kimse anlamıyor. Çünkü siz soldan sağa değil, sağdan sola anlatıyorsunuz. Gözlerinizde parıldayan resimler olmasa neden bahsettiğinizi bile bilmeyecekler. Önemi yok. Siz kadim geleceğin de kadim geçmiş kadar yüreğini okuyorsunuz. Arapça öğrendiğinizde okuduklarınızı yazabileceksiniz.

:)) Derslere başlayayım ben :)

a. dedi ki...

eveeeeeeeeet:p

a. dedi ki...

Arapçayı ne güzel tanımamışlar Selin yaa, ağzım açık kaldı:S

Sağdan sola kısmı hele, muhteşem bağdaştırmışlar!

Azura dedi ki...

Benimki Almanca çıkmıştı. Vay anasını ben neymişim dedi. Önceden yaptığımdan çıkan sonucu yayınlayamıyorum şimdi anca tekrar yapacağım. :D Ben de öğrenmek istiyorum bu dili o kadar zevkli olmasa da sırf bilmek için yani. :D

İLug@ dedi ki...

bu testler sanki büyük uğraşlar sonucunda bulunuyomuş gibi geliyo bana..çünkü her birinin sonucu beni yansıtıyıo sanki:)