30 Temmuz 2010 Cuma

Yeterlilik Fiili



Yazabilirim. Okunmayacak şeyler de yazabilirim. Gecenin bir vakti, uykumu bisiklete bindirebilirim. Rüyalarla yolda karşılaşabilirim. Arkamı gerçeklere dönebilirim. Biliyorum, gözlerimi kapatırken dans edebilirim.

Yapabilirsin. Hala şekerli yoğurt yiyerek mutlu olabilirsin. Korkabilirsin, yarasalara yem olmaktan korkabilirsin. Meyveli pastanın üstüne bir bardak ayran içebilirsin. Mutluluğun altında ezilmekten zevk alabilirsin. Biliyorum, umut karşısında yüzün kızarmış durabilirsin.

Yakabilir. Bir ateş bir kibrite bağlı değil! Soğuklar bile yanabilir. Mavi boncuk gözlerine uyabilir. Bilebilir, yerdeki tüm bilyeleri toplayıp bahçesine gömebilir. Rüyanın en şekerli yerinde uyanabilir. Biliyorum, çanta takmış bir tavşana bile gülebilir.

Yaşayabiliriz. Nefes alırken "iyi ki aldık" diyebiliriz. Herkes konuşurken, biz, susabiliriz. Duyabiliriz bir müziğin yolculuğunu. Ve tekerleklere dokunabiliriz. Bir uçurtmanın gölgesine tutunabiliriz. Biliyorum, bir trenin peşinden gidebiliriz.

Yamayabilirsiniz. Boşlukları küçük taşlarla doldurabilirsiniz. Saniyenin üstüne kamp kurup, zamanı esir alabilirsiniz. Okuyabilirsiniz hala masal kitaplarını. Masal kahramanlarına inanabilirsiniz. Biliyorum, pastel boyayla baskı çalışması yapabilirsiniz.

Yansıtabilirler bir çocuğun gözlerini gözlerinize. Oturabilirler salıncakların en tepesine. Erik yiyebilirler kameraların önünde. Çekirdekleri ceplerine doldurabilirler. Alay edebilirler ağlayan insanlarla. Çalıp çırpadabilirler. Parmaklarına gülen yüzler çizebilirler. Çok yavaş bir şarkıyla göbek atabilirler. İsterlerse uçabilirler. Biliyorum, kazanlarda yumurta pişirebilirler.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Daha güzel bir hayatı yaşayabilir miyiz? Gülümseten cümleler ama olamayabileceği insanda ayrı bir hüzün doğuruyor.

MaviYesilKedi dedi ki...

Çok beğendim :)
Hatta dönüp tekrar tekrar okumak istedim..

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Sen mi yazdın bunu? Çok güzelmiş. Ey ulu polyanna diyesim geldi. Zaten bu kötümser olmaktan her zaman iyi değil mi?

beenmaya dedi ki...

ve bırakabilirsin. kelimelerini okuduktan sonra yüzünü hiç görmediğin birinin yüreğinde bir sıcaklık, yüzünde bir tebessüm ve içinde iyi ki varsın, iyi ki yazıyorsun hissi...

şu anda yaptığın gibi...

Adsız dedi ki...

Güzeldi gerçekten güzel bir yazıydı.Gökkuşağının bittiği yerde bir küp altın bulma sevinci kadar güzeldi...

Bir anten. dedi ki...

Lanet olası sivriler sokarken bile keyifle okudum.

a. dedi ki...

Teşekkürler içindeki hayat kıvılcımı sönmemiş güzel insanlar:)