15 Haziran 2012 Cuma

Bazı Şeyler Üzerine

Yollar, arabalar, trenler, uçaklar geçer. Bisikletli çocuklar geçer önümüzden. Kediler, köpekler geçer, böcekler ve kelebekler. Çiçek tohumları geçer gider de farkına bile varmazsın. Göbekli amcalar, sonra onların hamarat kadınları, elinde torbalarıyla bir genç kız geçer. Bakkalın çırağı geçer mavi önlükten. Takvimler, sararan yapraklar, dolaba sinmiş naftalin kokusu geçer sonra, yıllar ve zaman da hemen onun ardından.

Fotoğraflar, uzun sırma saçlı/ kısa pantolonlu haller, bayramlar seyranlar geçer. Bitişiğinde bayramlık ağlamaları geçer -oda kilitlemeleri- gülümsenerek hatırlanan. Cümlelere sıra gelir sonra, müthiş bir kanat sesi duyulur da o anda kuşlar geçer üstümüzden, kelimeler izin istercesine boyun eğerek geçer -en akla kazınanları. Yaşlı amcalar selam verip, şen kadınlar kıkırdayıp geçer. 

Mesafeler, uzun bir bando yürüyüşü gibi, bitmek bilmezcesine... Can yakışlar, oyuncak otobüsler, biberonlar, süt anneler geçer. Kırmızı bir kurdele geçer ilk defterin arasından, oyalanmış bir yaka,  renkli ince çorap, pazarda görülen balıklı kazak. Yolda kaybedilen para, akşam dinlenmeleri, sabah uyanışları, gece sinekleri vızıldayarak döner döner de geçer.

Otobüs duraklarına gelir sıra; bekleyişler geçer bir hızla, mırıldanılan şarkı hemen arkasından ve  düşünülen adam/kadının silüeti g e ç e r    yavaş     yavaş    yavaş. İlk içilen sigara, radyoda çalan istek şarkı, okunan ilk romanın can alıcı kısmı geçer hemen arkamızdan. Sevdalı bulutlar geçer. 



Bazı şeyler dışında. 


3 yorum:

Adsız dedi ki...

bu da geçer :P

buraneros dedi ki...

Bir süredir şöyle oturup da bloglardaki yazıları okuyacak zamanı yaratmadım kendime, yoğunluktan dolayı:)) Arada bir bloga baktığımda blogroll'a düşen yazıları, yazılarını fark ediyorum:)) Elbette merak da ediyorum, acaba hangi cümleyi hafızama kazımak adına kaçırdım diye:)) Sonunda yakaladığım ilk fırsatta bir toplu okuma yapmalıyım dedim:)) Kesinlikle enfes tadlar bırakan ve tüm yorgunluğuma iyi gelen yazılar okudum her zamanki gibi:)) Bir şeyi bir kez daha tekrar edeceğim ne yazık ki.:))) Bir gün bir kitapçıda senin bir kitabını alıyor olacağım ve o kitap, satın almaktan en zevk aldığım kitap olacak:)) Çünkü havamı atacağım: Ben bu kızı taa ilk yazılarında keşfetmiştim diyerek:))

Ben de senin dünyanı çok seviyorum:)))

a. dedi ki...

kitap yazmak uzak bir hayal şimdi; ama böyle yazıyorsun ya uğraşayım diyorum bir gün, sırf bunun için uğraşayım :)

teşekkür ederim yine pek çok.